lauantai 28. helmikuuta 2015

Vierailu Muurameen

Monien aikatauluhankaluuksien jälkeen saatiin vihdoin järjestymään tutustumisretki Muuramen lukioon. Kollegat Harri ja Ville yrittivät sanoa, että kakkosketju lähti matkaan, mutta meiltähän lähtee aina ykkösketju! Ei muusta puhettakaan. Rehtori Aki Puustinen antoi meille ystävällisesti kaksi tuntia aikaansa ja koulun esittelyn.

Päällimmäisenä meille jäi mieleen, että Muuramen lukiolla on kaksi isoa asiaa, johon sitoudutaan vahvasti ja jotka vaikuttavat monella tavalla koulun arkeen ja toimintakulttuuriin: yrittäjyysopinnot ja kestävän kehityksen sertifikaatti. Kolmantena tulee sosiaaliseen mediaan panostaminen. Pohdiskelen tässä kuitenkin oman hankkeemme kannalta tärkeää luokan sisustamista. Muuramen Kenno-luokkaan oli sijoitettu seinänvieruspöydälle riviin 12 tyhmää päätettä eli varsinainen tietokone oli muualla. Koko seinän kokoinen peili toi tilaan avaruutta ja toisti mm. päätyseinän ikkunasta avautuvaa järvimaisemaa. Luokan keskellä oli kaksi kaarevaa sohvaa ja lisäistuimina säkkituoleja. Sohvaryhmän alla oli pyöreä matto. Värit olivat voimakkaita, turkoosia ja oranssia, kuten oheisesta kuvasta näkyy. Esitystekniikkana oli videotykki, johon voitiin liittää tietokone piuhalla sekä valkokangas. Pöytiä ei ollut, vaan laatikollinen vanerilevyjä vihkon alustaksi. iPadit voitiin tuoda tarvittaessa mukaan. Kenno-luokan vieressä oli pieni ryhmätyöhuone.



Meidän Älylataamoamme varten on käytössä suurempi tila, joten suoraa kopiointia emme tule harrastamaan, mutta oppia voimme ottaa siitä, että pienikin tila voi olla monikäyttöinen. Tärkeää on, että tila kutsuu olemaan ja tekemään ja keskustelemaan yhdessä - ja myös viihtymään.

http://peda.net/veraja/muurame/lukio


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti